MENU
×
Back |

Rookie Classic II Black Quad Roller skates

£71.95
Rookie skates
Zoom
Please select shoe size (UK Men) 
Hurry! Only 1 in stock
SkatePro DeLuxe Skate Bag
SkatePro DeLuxe Skate Bag
£22.951 pcs
£16.95
Tempish Laces 230cm
Tempish Laces 230cm
1 pair
£4.35    
 pair
  Add to wishlist

Description

The Rookie Classic embodies the 1970's. These black quad roller skates have a timeless design which channels that classic figure skating look. But they’ve had a bit of a nip and tuck to bring them up to speed with today’s disco divas. High heel and ideal for fun and small trips. Comes with an alu. frame for maximum control.

For the II version, Rookie has upgraded the ankle cuff and added an adjustable toe stop. Furthermore, you also get a set of red laces to personalize your roller skates with.

Specifications

Wheel Diameter:
58mm
Plate Material:
Aluminium
Boot type:
Figure Skating
Closure:
Lacing
Bearing precision:
ABEC-7
Wheel width:
32mm
Hub width:
24.9mm
Axle length:
32.0mm
Wheel hardness:
80A
Wheel material:
PU casted
Cushioning:
90A
Boot material:
PVC
Cuff:
High lateral support
Brake:
Included (optional), Adjustable
Recommended for:
Outdoor skating

Reviews

Hi got the skates within 4/5 days and my wife was delighted, thanks.
Maurice Farrell (Dublin)
13/02/2017
Rating: 4 of 5!
Très beaux rollers, de bonne qualité . Confortables .j'ai pris une pointure au dessus. Échange rapide concernant l'erreur de pointure. Bon suivi de commande.
L. Hélène (Champcevinel)
15/11/2017
Rating: 5 of 5!
Taille livrée trop petite et renvoyée, j'attend le produit de la bonne taille !
Edith Desmarais Yannick Picard (Villemomble)
25/09/2017
Rating: 2 of 5!
Reply from SkatePro:  Nous sommes désolés de cela, mais nous espérons les recevoir vite de retour pour vous envoyer la bonne taille :-) Cordialement / Soraya
Exactement ce que j'attendais très bonne qualité, jolis rollers!
Isa van der Arend (Gornac)
04/09/2017
Rating: 5 of 5!
Super produit de qualité ! ma fille l'adore !
N. Margot (Vuisternens-en-Ogoz)
04/09/2017
Rating: 5 of 5!
c'est parfait . Rien a dire
BRACCO René (Marseille)
16/08/2017
Rating: 5 of 5!
Après avoir démarré par 10ans de quads, et avoir continué par 15 ans de in line, le retour aux quads est un pur bonheur ! Confortable, maniable, comme attendu, les Rookie Classic II ne déçoivent pas. Très bon produit ! La gomme 80A est tout de meme souple et c'est parfait pour du freeride en Ville, comme pour de la danse en extérieur.
Benoit A. (Paris)
10/08/2017
Rating: 5 of 5!
Moja dziewczyna jest zadowolona, towar zgodny z opisem, czas realizacji zamówienia powyżej moich oczekiwań, 2 dni robocze z Belgii dla mnie to na prawdę szok!!!! Polecam wszystkim brać i się nie zastanawiać, szkoda, że mały wybór męskich i musiałem swoje kupić w innym miejscu.
Sebastian Sus (Sosnowiec)
08/08/2017
Rating: 5 of 5!
hallo ein sehr gutes Produkt super gutes Lieferservice bin echt zufrieden herzlichsten Dank
christoph k. (Wien, Wieden)
27/07/2017
Rating: 5 of 5!
Gaia G. (Origgio)
17/07/2017
Rating: 5 of 5!
Towar zgodny z zamówieniem. Bezproblemowa wymiana na inny rozmiar. Dobry kontakt z call center. Wrotki eksploatuje córka. Bardzo zadowolona. Trochę poobijana, ale to nie wina wrotek :))
Jacek C. (Konin)
06/07/2017
Rating: 5 of 5!
Jestem bardzo zadowolona z zakupu, są warte swojej ceny. Porządnie zrobione. Są trochę cięższe niż się spodziewałam, faktycznie mogą na poczatku uciskać piszczel w jednym bucie, lecz po paru jazdach nie jest to już odczuwalne. Zamówiłam rozmiar 38 i jest idealny. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z nich.
Aleksandra Nawój (Kamienna Góra)
06/07/2017
Rating: 5 of 5!
Rozmiar zamawiałam na oko, po tabeli jaką podaje producent na swojej stronie. Na szczęście trafiłam z rozmiarem, jednak prawy but sprawia dużo dyskomfortu podczas jazdy, przedni panel mocno naciska na piszczel. Próbowałam z różną intensywnością ściśnięcia podczas wiązania, problem ciągle ten sam. Mam wrażenie, że z czasem wrotki się rozbiją, im więcej jeżdżę tym mniej czuję dyskomfort aczkolwiek noga po treningu czasem boli. Wrotki piękne, wykonane solidnie.
Angelika B. (Wrocław)
20/06/2017
Rating: 4 of 5!
Bardzo dobre wykonie, ale córka trochę narzeka na twardość buta
Jakub Bąbiński (Włocławek)
10/05/2017
Rating: 4 of 5!
Reply from SkatePro:  Mam nadzieję, że córka nie zniechęciła się do jazdy na wrotkach. Rzeczywiście wrotki z tego typu butem są troche twardsze od wrotek z butem sportowym. Proszę pamiętać, że oferujemy 365 dni na wymianę produktu bez podawania przyczyny. /Magda
Wrotki Rewelacja!!!.Solidnie bardzo profesjonalnie wykonane,szybka dostawa.Warto.Polecam
Marcin Kołodziejczyk (Chrzanów)
06/05/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki super. Bardzo profesjonalne. Szybka dostawa i super kontakt ze sklepem. Polecam
IWONA LACH (Rogoźno)
25/04/2017
Rating: 5 of 5!
Ein super Rollschuh, kein Vergleich zu Rollschuhen im gleichen Preissegment. Lieferung und Telefonbetreuung waren sehr vorbildlich.
Sven Lohsträter (Bönen)
20/04/2017
Rating: 5 of 5!
Toppenfina rullskridskor! Och snabb leverans! Vi är mycket nöjda!
Ann-Sofie Dahl (Stockholm)
13/04/2017
Rating: 5 of 5!
Hallo, ich bin bis jetzt sehr zufrieden mit dem Produkt! Sehr positiv überrascht, hat mich auch der reibungslose und schnelle Versand. Danke!
J. Lyer (Dortmund)
15/03/2017
Rating: 5 of 5!
super rollers bon rapport qualité prix , erreur de pointure lors de la commande l'équipe skate pro, m'a bien conseillé pour le retour et l'échange rapide.
DIDIER Marie Claude (CLERMONT DESSOUS)
09/02/2017
Rating: 5 of 5!
Mon fils les trouves génial.très bonne qualite .très bon patin pour débutant
ellouz johanna (CAMARET SUR AIGUES)
30/01/2017
Rating: 5 of 5!
Super, ces rolliers sont très chouette ! Belle finition et fidèles au descriptif. Merci également à l'équipe de Skate Pro pour votre disponibilité et pour votre professionnalisme ! Le Top !
ROUEIRE Y. (Lons-le-Saunier)
17/01/2017
Rating: 4 of 5!
Esthetique: très bien. Livraison ok. Mais problème sur les roulements: quand on essaie de faire tourner la roue, elle repart en arrière. .. ce qu'elle ne devrait pas faire....
Emilie C. (Le Mans)
17/01/2017
Rating: 3 of 5!
Reply from SkatePro:  Nous pouvons toujours reprendre les rollers ici pour pouvoir mieux voir le problème et ainsi essayer de vous trouver une solution au plus vite. Veuillez nous contacter à email@skatepro.fr / Soraya
Très bon produit
Martine WAMPACH (LA GRANDE MOTTE)
10/01/2017
Rating: 4 of 5!
Livraison rapide, patins de très bonne qualité, ils taillent grand par rapport aux K2, mais c'est peut-être plustôt les K2 qui taillent petit...
S. Erik (Châtillon-sur-Loire)
10/01/2017
Rating: 5 of 5!
Livraison express qualité super utilisés depuis le 25 décembre 2016 par notre fille de 10 ans...A suivre par la suite pour l'instant c'est parfait utilisés chaque jour depuis noël!!!
Abadie Cécile (Lembeye)
09/01/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki super, wykonanie na 5, szybka dostawa. Serdecznie polecam.
Aneta P. (Gogolin)
09/01/2017
Rating: 5 of 5!
Tres bien, livraison et produit
HUITOREL CEDRIC (Épinay-sur-Seine)
07/01/2017
Rating: 5 of 5!
Witam. Wrotki są świetne. Jestem baaaaardzo zadowolona. Uwaga na źle podaną rozmiarówkę. Najlepiej wpisać w google model wrotek i znaleźć oryginalną rozmiarówkę :) Taka drobna rada. Wrotki wykonane z dużą dokładnością. Bardzo wygodnie się jeździ. 10/10 :)
Zuzanna Chudzińska (Zielona Góra)
03/01/2017
Rating: 5 of 5!
TRES SATISFAIT .LIVRAISON RAPIDE . PATIN CONFORTABLE
garnie viviane (Saint germain laprade)
03/01/2017
Rating: 4 of 5!
Produit conforme à mes attentes
SANDER Pierrette (SELESTAT)
30/12/2016
Rating: 5 of 5!
Très contente avec ces rollers!
María del Valle Camello Serrano (Bruxelles)
09/11/2016
Rating: 4 of 5!
Wrotki bardzo ładne i wygodne. Dostawa szybka i sprawna. Jednak została źle podana długość wkładki, ponieważ zamiast 26cm długość ma ona 26,5cm. Po za tym małym problemem 100% zadowolenia.
Irena Senwicka (Gdynia)
26/10/2016
Rating: 5 of 5!
Génial! Je suis débutante en roller et j'ai tout de suite était a l'aise avec les patins. Je le recommanderai a un ami. Super.
Seghier f. (cergy)
13/10/2016
Rating: 5 of 5!
Reply from SkatePro:  Très cool, nous sommes contents que vous soyez à l'aise avec vos patins ! Nous espérons votre ami aimera aussi :-) /Soraya
Wrotki wygodne i ładne (ładniejsze w rzeczywistości), do tego dodane zostały czerwone sznurowadła, które potęgują efekt. Materiał z zewnątrz jak i wewnątrz miły w dotyku oraz (wydaje się być) wytrzymały. Koła wytrzymałe, idealne do jazdy 'outdoor' po asfalcie, także dobrze radzą sobie w jeździe po naszych polskich chodnikach w tym brukowanych. Również dobre do jazdy 'indoor' ze względu na dobrą przyczepność do b. płaskich powierzchni. Polecam serdecznie i pozdrawiam
Kamil S. (Częstochowa)
05/10/2016
Rating: 5 of 5!
Snabb leverans och bra kvalitet!
Linnéa S. (Uppsala)
04/10/2016
Rating: 5 of 5!
Wrotki cudowne, jakość rewelacyjna. Wygodne i piękne! Serdecznie polecam :) Idealne na prezent.
Iwona Krzywda (Kraków)
13/09/2016
Rating: 5 of 5!