MENU
Back |

Playlife Melrose Red Quad Roller skates

£57.95
£62.95 SAVE £5.00
Playlife Roller skates
Zoom
Please select shoe size (UK Men) 
SkatePro DeLuxe Skate Bag
SkatePro DeLuxe Skate Bag
£22.951 pcs
£16.95
Tempish Laces 230cm
Tempish Laces 230cm
1 pair
£4.35    
Save for later
 pair

Description

A classic figure skate design with a high-cut PU-suede boot and figure skate outsole for maximum stability. The EVA foam padding and Aircraft grade aluminum trucks with steel kingpins provide comfort, stability and reassure longevity of these retro quad roller skates.

Specifications

Wheel Diameter:
58mm
Plate Material:
Composite, Chrome Steel
Boot type:
Figure Skating
Liner features:
Anatomically shaped
Closure:
Lacing
Bearing precision:
ABEC-5
Wheel width:
32mm
Wheel hardness:
80A
Wheel material:
PU casted
Boot material:
PU leather
Cuff:
High lateral support
Brake:
Yes
Recommended for:
Outdoor skating, Artistic skating

Reviews

love them! so comfortable and pretty!
Kris-Lee Martin (Prineville)
11/10/2017
Rating: 5 of 5!
Super! Tip top!
Gallien Lucie (Caen)
29/08/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki są mega wygodne, mają przecudowny kolor i w ogóle "same ochy i achy" na ich temat :D
Justyna Ż. (Oleśnica)
04/08/2017
Rating: 5 of 5!
Even onzekerheid omdat we 5 dagen na het bericht dat de bestelling was verzonden, het produkt nog niet ontvangen hadden. Uiteindelijk in goede staat gearriveerd.
Katarzyna G. (Nowogród)
02/08/2017
Rating: 5 of 5!
Jestem zadowolona z zakupu wrotek, wyglądają tak samo jak na zdjęciu a nawet lepiej :). Paczka przyszła bardzo szybko więc to dodatkowy plus.
Katarzyna G. (Nowogród)
02/08/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki sa super.Kolor piekny.
Anna Piestrak (Gilow)
18/07/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki wymarzone
Izabela Smętek (Gdańsk)
07/07/2017
Rating: 5 of 5!
Produkt zgodny z opisem :) bardzo zadowolona
MAŁGORZATA WAWRZYNIAK (Środa Śląska)
29/06/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki prześliczne, zgodne z opisem, solidnie wykonane. Córka jest zachwycona. Super szybka dostawa. Polecam !!!!
Sylwia P. (Kopanica)
26/06/2017
Rating: 5 of 5!
The skate is as described when it comes to color, fitting etc. The shipping was fast and i got all the info needed. Thanks! What i recommend for the future is to add an option to buy toecaps for the skate since the toearea is vulnerable for getting a hit (and then the skates surfacecoloring might peel off). Thank you for great skates!
Anri L. (Kouvola)
21/06/2017
Rating: 5 of 5!
Wszystko ok.
Łukasz Ogrodowczyk (Śmigiel)
12/06/2017
Rating: 5 of 5!
Att åka rullskridskor var svårare än dottern trodde men hon är väldigt nöjd med sina rullskridskor!
Ramona Klasson Eriksson (Tenhult)
29/05/2017
Rating: 5 of 5!
Extra sprzęt. Świetne wykonanie. POLECAM!
Marcin Szukała (Świebodzin)
23/05/2017
Rating: 5 of 5!
Szybka i sprawna wysyłka. Produkt zgosny z opisem. Jeśli będę potrzebować sprzętu napewno skorzystam ponownie.
Felicja Kula (Warszawa)
03/05/2017
Rating: 5 of 5!
Hat alles sehr gut geklappt, Danke schön.
Jutta Hermann (Baienfurt)
02/05/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki dotarły na czas, w nienaruszonym stanie. Są fantastyczne! Czekam na wiosnę!
Katarzyna Gołąb (Bolesław)
20/02/2017
Rating: 5 of 5!
Wat een super skates! Goede prijs kwaliteit verhouding. Keurig verpakt en snel geleverd. TOP
N. Bosman (Maassluis)
15/02/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki Playlife Melrose Red zostaly dostarczone w szybkim czasie. Moja córka jest bardzo zadowolona, wyglądają bardzo porządnie. Polecam.
Monika Kaliniewicz (Lesko)
15/02/2017
Rating: 5 of 5!
szybka przesyłka, córka bardzo zadowolona, ekstra kolor
Tesco (Maria Szwajda) (Maków Podhalański)
14/02/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki są śliczne i wygodne, a rozmiar zgodny z opisem, córka jest zachwycona, ale z testowaniem w terenie niestety musimy poczekać na cieplejsze dni. Dostawa sprawna i szybka pomimo, że zamówienie było składane w okresie przedświątecznym. Jestem b. zadowolona z transakcji
Marzena b. (Oświęcim)
23/01/2017
Rating: 5 of 5!
Ma nièce est ravie de ses rollers. Article en parfaite conformité à la commande. Réception rapide. Excellent service. Cordialement.
KUDER Evelyne (FROTEY LES LURE)
22/01/2017
Rating: 5 of 5!
Bonjour, ma fille est ravie de ses rollers qui sont de bonne qualité, elle en fait tous les jours car elles sont confortables. De mon coté j'ai trouvé le service efficace, sérieux et rapide. Nous sommes très satisfaites. Merci, Cordialement
martin nathalie (Châteaurenard)
17/01/2017
Rating: 5 of 5!
J'ai pas beaucoup roulé encore à cause du temps
Carballo Frédéric (Lausanne)
16/01/2017
Rating: 5 of 5!
Meine Tochter ist von Design etc. begeistert.
Birgit L. (Baar-Ebenhausen)
16/01/2017
Rating: 5 of 5!
Contento con el material. Son muy cómodos. El envío se realizó rápido y correctamente.
Josean González Barajas (Rentería)
16/01/2017
Rating: 4 of 5!
Duży plus, wrotki piękne, kolor również:) Polecam serdecznie:) I bardzo sprawna dostawa, a czas był przedświąteczny:)))
Maciej Przytuła (Warszawa)
11/01/2017
Rating: 5 of 5!
Muy contenta, ruedan muy bien y son muy cómodos. Muy recomendables para empezar o retomar.
aida f. (MadridMadrid)
11/01/2017
Rating: 5 of 5!
Super Produit ! Ma fille est ravie! Une nouvelle Michelle Steilen . ..
Delamotte Steven (Lyon)
04/01/2017
Rating: 4 of 5!
Reply from SkatePro:  Beaucoup d'encouragement pour la nouvelle Michelle Steilen! :-) Et passez une très Bonne Année 2017! Cordialement /Soraya
Ma nièce était ravie de son cadeau
tantot nadine (serbannes)
04/01/2017
Rating: 5 of 5!
Nous sommes très satisfait de la qualité du produit et du service.
Carole RYCKELYNCK (Sainte Geneviève des Bois)
04/01/2017
Rating: 5 of 5!
Min datter er hver fald rigtig glad for dem og så kostede det ikke noget at få pakken sent
Birgitte johansen
03/01/2017
Rating: 4 of 5!
Så himla nöjd! Bra passform. Skön för fötterna. Bra rull på hjulen o jäkligt snygga. Finns bara gott o säga om råden man får då det märks att se kan sin sak!
Malin Sten (Norrköping)
28/12/2016
Rating: 5 of 5!
Colis arrivé dans le délai imparti et coloris fidèle à la photo.
DAVID Géraldine (TOULON)
13/10/2016
Rating: 5 of 5!
Kupiłam te wrotki w Niedziele i w poniedziałek zostaną wysłane a powinny dojść do mnie środa/czwartek . Bardzo jestem podekscytowana bo o takich wrotkach figurowych marzyłam . One są idealne kolor czerwony jest moim ulubionym kolorem . Na początku chciałam takie białe albo inny model ale jak ten kolor i ten model pojawiły się na tej stronie to po prostu oniemiałam od razu wiedziałam że to będą te najlepsze do mnie i je kupiłam. Jak do mnie dojdą to napiszę również w komentarzu jakie one są. Polecam Natalia
Natalia K.
10/10/2016
Rating: 4 of 5!
livraison rapide , superbe rollers rouge . Je suis ravie et bon rapport qualité prix!!! J'adore
f. david
06/10/2016
Rating: 5 of 5!