MENU
Back |

Rio Roller Script Teal Roller Skates

£69.95
Rio Roller
Zoom
Please select colour + shoe size (UK Men) 
SkatePro DeLuxe Skate Bag
SkatePro DeLuxe Skate Bag
£22.951 pcs
£16.95
SkatePro Skate Tool
SkatePro Skate Tool (Black)
£6.951 pcs
£5.35
Save for later
 pair

Description

Fashion and retro roller skates in pastel shades. The Rio Roller Script skates in teal colors are vegan friendly with pvc leather construction.

It has enhanced heel support insoles, fast bearings and PU cast stoppers with allen key bolt fixing.

Up to size 5 the max rider weight is 132 lbs
From size 6 the max rider weight is 220.5 lbs

Model specifications

ModelMax rider weight
3132lbs
4132lbs
5132lbs
6220lbs
7220lbs
8220lbs
9220lbs

Specifications

Wheel Diameter:
58mm
Boot type:
Figure Skating
Closure:
Lacing
Bearing precision:
ABEC-7
Wheel hardness:
82A
Wheel material:
PU casted
Boot material:
PVC
Brake:
Yes
Recommended for:
Indoor skating, Outdoor skating, Artistic skating

Reviews

Super Discoroller! Meine Tochter hat sie zum 13. Geburtstag bekommen und findet sie super! Gute Qualität, super Rollen!
Nicola H. (Ostbevern)
10/10/2017
Rating: 5 of 5!
Super! Zeker aan te raden!
Rani Proost (Merksem)
04/09/2017
Rating: 5 of 5!
super goede service en hele fijne rolschaatsen
Wendy Bemmelmans (Roermond)
04/09/2017
Rating: 5 of 5!
Bon produit Ma fille est ravie! De la commande a la livraison....tout bien avec skatePro
CHEVILLOT GUILLAUME (Sallanches)
28/08/2017
Rating: 5 of 5!
Dostawa bardzo szybka (w 4 dni z Danii), a wrotki okazały się nawet ładniejsze niż na zdjęciach :) Porządnie zapakowane + nalepka na kask gratis - super! Gorąco polecam!
Marianna P. (Poznań)
28/08/2017
Rating: 5 of 5!
De är superfina, precis som på bilden! Jag älskar dem verkligen och jag rekommenderar dem starkt. De rullar jättebra och är lätta att åka på. Snabb och smidig leverans! ❤️
Felicia B. (Gråbo)
07/08/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki są rewelacyjne, córka jest zachwycona.
ANNA BATOR (Dębica)
27/07/2017
Rating: 5 of 5!
Ja i moja córka bardzo cieszymy się z zakupu tych właśnie rolek zarówno z wyglądu jak i jakości. Dziecko marzyło właśnie o RIO Roller ,bo takie ma bohaterka Luna i liczyło się tylko to. Ja jako matka patrzyłam na jakość wykonania i to żeby były bezpieczne Cena odstraszala ale wiem z doświadczenia ,że za jakość wykonania i bezpieczeństwo się słono placi A mój Aniołek jego bezpieczeństwo i szczęście jest dla mnie najważniejsze Pozdrawiam Zadowolona klientka
Luiza Szczęch (Dobre Miasto)
25/07/2017
Rating: 5 of 5!
Piękne i solidnie wykonane. Córka zachwycona.
Agnieszka Ż. (Niedrzwica Duża)
19/07/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki na żywo prezentują się wspaniale. Bardzo dobra jakość wykonania. Polecam!
Paweł Kot (Iwanowice Duże)
17/07/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki są super.Córka przeszczęśliwa. Transakcja satysfakcjonująca.Polecam serdecznie.
Katarzyna B. (Sosnowiec)
13/07/2017
Rating: 5 of 5!
Passt alles meine Tochter ist sehr zufrieden
Marija Gavran (Villach)
12/07/2017
Rating: 5 of 5!
Passen größengerecht. Schöner Rollschuh mit gutem sitz und wendigem fahrgefül.
Silke G. (St. Pölten)
11/07/2017
Rating: 5 of 5!
Dziecko bardzo zadowolone z wrotek :-) a ja jako rodzic zadowolona z obsługi POLECAM:-)
BEATA MAGDZIAK (Ostrów Wielkopolski)
10/07/2017
Rating: 5 of 5!
Die Grösse passt super, identisch mit der Schuhgrösse
D'Eramo Luana (Bettlach)
10/07/2017
Rating: 5 of 5!
Wporzo jest ok.
Lena Szabat (Biłgoraj)
05/07/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki są bardzo dobrej jakości. Pięknie prezentują się na nogach. Córka jest zadowolona!
Magdalena Dziąba (Łęczyce)
04/07/2017
Rating: 5 of 5!
Excelentes patines, calidad del producto muy satisfecha
Jakeline Diaz Estrada (Guadalupe)
28/06/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki są super! Moja córka jest mega zadowolona :)
Małgorzata Merder (Trzebnica)
28/06/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki są piękne, w rzeczywistości wyglądają nawet lepiej niż na zdjęciu. Córka bardzo zadowolona:-)
Anita S. (Warszawa)
27/06/2017
Rating: 5 of 5!
SUPER
EWA OCHAP (Warszawa)
24/06/2017
Rating: 5 of 5!
Bardzo ładne, porządnie wykonane, miękkie koła. Córka zadowolona, polecam.
Małgorzata S. (Słupno)
22/06/2017
Rating: 5 of 5!
Super wrotki dziecko jest zadowolone
AGNIESZKA KŁOSOWSKA (Grójec)
22/06/2017
Rating: 5 of 5!
Die Qualität ist sehr gut und passte meiner Tochter auf Anhieb .
Christian R. (St. Georgen i. A.)
21/06/2017
Rating: 5 of 5!
Towar zgodny z opisem, dobrej jakości,polecam
Emilia Chojcan (Brzoza)
20/06/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki ładne, wygodne, dobrze się w nich jeździ. Córka zadowolona.
Grażyna B. (Warszawa)
17/06/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki są śliczne, ładniejsze niż na zdjęciu. Córka jest zachwycona, gorąco polecam :) !!!
DOROTA S. (Płock)
16/06/2017
Rating: 5 of 5!
Mega fede side by side rulleskøjter :-)
Amalie Nielsen (Odense SØ)
15/06/2017
Rating: 5 of 5!
Wspaniałe wrotki,sprawiają wiele radości!!!
Maria Janowska - Werner (Rybnik)
13/06/2017
Rating: 5 of 5!
L'article est exactement comme sur la photo, très bon produit
d'Azémar Clémentine (Lille)
13/06/2017
Rating: 5 of 5!
"Petarda,super prezent tato" - Martyna 9 lat klientka sklepu Skate Pro
Grzegorz M. (Wrocław)
12/06/2017
Rating: 5 of 5!
Muy contento con el servicio.
Armando A. (Mérida, Yucatan.)
01/06/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki prześliczne. Dziecko zadowolone!
Ewa W. (Stargard Szczeciński)
31/05/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki miękkie w środku, bardzo przyjemnie się na nich jeździ :) Przetworzenie zamówienia i dostawa bardzo szybka :) Polecam całym sercem :)
Izabella D. (Błonie)
30/05/2017
Rating: 5 of 5!
Jätte fina. Är supernöjd! Snabb o smidig leverans.
Karin Karlsson (Gränna)
29/05/2017
Rating: 4 of 5!
Przesyłka dotarła bez problemu,A wrotki.....No cóż córka jest w nich zakochana,polecam jak najbardziej.
Małgorzata Stasiak (Szczecin)
25/05/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki bardzo solidnie wykonane, identyczne jak na zdjęciu, a przesyłka bardzo sprawna i bezproblemowa. Szczerze polecam!
Edyta Szydłowska (Tarłów)
25/05/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki przepiękne, bardzo dobrze się w nich jeździ. Polecam !
Michał Grochala (Bydgoszcz)
25/05/2017
Rating: 5 of 5!
Les rollers sont magnifiques, encore plus beaux que sur la photo. Très agréables à utiliser à l’intérieur comme à l’extérieur. La livraison rapide et dans les délais annoncés. Merci beaucoup!
Mariya Orhanovic (Neuchâtel)
24/05/2017
Rating: 5 of 5!
Fine rulleskøyter som er gode og gå med. Tåler ikke så mye, så kan tenkes at de er ment for innebruk. Et velt og foret inni gikk i stykker.
Martha Øverli (Jevnaker)
22/05/2017
Rating: 3 of 5!
Wrotki cudowne :-) piękne kolory i wykonanie solidne
Bartosz Morawski (Rogalinek)
18/05/2017
Rating: 5 of 5!
Produkt bardzo dobry. Sprawna dostawa. Polecam wszystkim.
Elżbieta Z. (Koronowo)
16/05/2017
Rating: 5 of 5!
Wszystko ok.
Eris Partner Caropol Łódż (Łódź)
16/05/2017
Rating: 5 of 5!
super wrotki,ekstra jakość i wygląd
Kamila Markiewicz (Bezrzecze)
15/05/2017
Rating: 5 of 5!
Pålitlig. Snabb leverans.
Shahrokh Mraz (Uppsala)
15/05/2017
Rating: 5 of 5!